Kroens historie

Køge Bugt Kro bygget i 1921 startede som afholdskro.

Kroens grundlægger Lars Pedersen fik den 14. juli 1924 alkoholbevilling, og kroen er stadigvæk i familiens eje. I dag er det Ernfreds Eva, der driver kroen sammen med deres tre børn Kirstine, Lars og Marie.

Kroen er om- og udbygget i årene 1950, 1962 og 1966 til den skikkelse, den har i dag. Kroen er i øvrigt den nærmeste landevejskro mod København ad Gammel Køge Landevej.

På det gamle fotografi ses Ernfred (Evas mand) på familieudflugt foran kroen i 1923. I starten fremstillede kroen selv isen, senere var det Solbjerg Mejeri, der blev leverandør af is. Dette var i øvrigt Solbjerg Mejeris første kunde i is.

Kroen har i dag en fuldt udbygget restaurant, en gammel krostue i rustik stil med billard.

Kroen ligger 18 kilometer fra Københavns Centrum.

Køge Bugt er således en oplagt mulighed til Dem, Deres familie og venner, når sulten melder sig.